Unknown: mysqli::real_escape_string(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/filterizav/domains/filterizavodu.rs/public_html/system/library/db/mysqli.php on line 45Unknown: Automatic conversion of false to array is deprecated in /home/filterizav/domains/filterizavodu.rs/public_html/catalog/controller/startup/startup.php on line 95Ultrafiltracija
compare_arrows0

Ultrafiltracija

  • Sortiranje
    Prikaži samo na stanju:
more_vertCity UF
14,750 rsd

star_borderstar_borderstar_borderstar_borderstar_border
Detalji
City UFclose

CITY UFTehničke karakteristikeMaximalna količina filtriranja: 120L/1hMinimalani pritisak ulazne vode: 0,5 baraMesto ugradnje: Filter ispod sudopereSlavina - na sudoperiDimenzije uređaja: š34 x d9.5 x v44cmUltrafiltracija je proces prečišćavanja vode koji funkcioniše na principu mikrofiber membrane koja uklanja čestice veće od 0,01 mikrona i time ne menja značajnije strukturu vode, jer propušta mon..

Ultrafiltracija (UF) je vrsta membranske filtracije u kojoj se tečnost usmerava kroz polupropustivu membranu pomoću hidrostatičkog pritiska. Suspendovane materije i rastvorena jedinjenja velikih molekulskih masa zadržavaju se u membrani, dok molekuli vode i jedinjenja malih molekulskih masa prolaze kroz membranu. Ultrafiltracija se ne razlikuje bitno od mikrofiltracije, nanofiltracije ili membranske degazacije, osim u veličini pora polupropustive membrane, odnosno veličini molekula koji biva zadržan.

Ultrafiltracijska membrana uklanja iz tečnosti čestice veće od 0.001 ‑0.1 μm. UF membrane su izrađene od polimernih materijala, kao što su polisulfonati ili poliamidi, koji su ekstrudirani u ravne listove i spiralno namotani ili u šuplje cevčice koje se nalaze u tubi.

UF se najčešće koristi za kompletno uklanjanje polena, algi, virusa, bakterija i organskih materija. Ultrafiltracija čuva ravnotežni odnos mineralnih jedinjenja u vodi, dok se istovremeno smanjuje količina otpadnih voda, kao i potreba za upotrebom hemikalija.

Najčešće oblasti primene ultrafiltracije su:

● Priprema vode za piće
● Industrija (mlečna, proizvodnja sira)
● Prehrambena industrija (proteini)
● Metalna industrija (ulje, separacija vodenih emulzija, tretman boja)
● Tekstilna industrija
● Recirkulacija otpadne vode